Skip navigation

Hari ni aku install AutoCAD 2010..

Kagum tak..

Maseh..

Punya la lama aku tak menge’post’ sesuatu dalam blog ni..

Korek-korek cari username ngan password..ada habih 15 minit..punyala tak ingat..

Dulu plan nak keja Melbourne..sekarang da jadi plan pandangan sisi..

KL setiap saat menghembuskan godaan supaya kekal di sana..

Selamat tingal Holden 3.8 literku..masa-masa kita untuk bersama mungkin berakhir..

*Aish* (sambil memukul nyamuk)..the price to pay for the wonderfulness of this land.

– Baiklah ibu tapi nak penuhkan lagi separuh iman mau makan masa gak tu..

Bila kita boleh merdeka dari diri sendiri..

Buang yang keruh ambil yang jernih..

Politician!..sudah-sudah lah tu..rakyat dah muak..

Mari Berhibur

[clearspring_widget title=”The OFFICIAL Dilbert Widget” wid=”478bf96b7bf0b5a2″ pid=”4a9cb4e5d70343dd” width=”160″ height=”300″ domain=”widgets.dilbert.com”]

Bila lagi kita mampu hidup berprinsipkan kemanusiaan..

Bila lagi kita mampu hidup tanpa berpandukan harta dunia..

My dream house is a house built by my father himself“… Kaya dengan hati dan perasaan serta memori.

HahAHahahah..*uhuk* *uhuk* *uhuk*..Hahahahahahaha..

Kurang pahala aku.

Malam ni terawih pastu kena sambung tahajud..

Aku pusing-pusing tengok kt blog aku ni..

pasai aku tak besa lagi dengan blog aku ni..

pastu ada la link kat bawah ni tulis pasai fast growing blog..

aku bukak la baca yang paling atas sekali..

dengan telinga aku sumbat ngan headphone, lagu Jinbara – Kasihnya Laila aku dok ulang-ulang sampai telinga aku da tau bunyi apa nak keluaq lepas ni, aku pon baca la blog tersebut..

Syok la gak..ayat dia macam aku nak balik Malaysia pastu pi sepak pungkoq seround..

Dok aku baca-baca tiba-tiba dok keluaq nama ‘Baya’..aku ingat dia tulis baya as in sebaya..

Rupanya Baya tu nama orang..

Aku tengok la posting mamat ni pastu tiba sampai kat satu posting ada tulih macam kat Facebook..

Tulih Siti Norbaya in relationship with Azad Faizlien..

Haih?..aku macam kenai sungguh nama tu..tapi aku otak aku macam skip-skip skit..

dok-dok tengok..aku kibaih habih facebook aku cari nama Azad ni..

Pastu memang sangkaan aku tepat..aku kenai Azad tu..

Pastu mamat yang tulih blog ni plak tengah kecewa sampai dia gambarkan kekecewaan dia tu bagaikan ‘kote digilis lori sampah’..sakit sungguh

Jadi kat situ aku terasa takdir Tuhan ni sangat la misteri dan menyeronokkan..tambah-tambah time bulan posa ni..

Macam kebetulan betol..bayangkan kalau aku tak start tulih blog, atau mamat tu tak tulih cara ayat dia dok tulih atau aku dulu tak penah lepak bukak posa ngn Azad ni (kebetulan aku first time jumpak Azad ni pon aku tengah nak bukak posa), mungkin semua ni tak terjadi..

Aku terharu..macam something nak jadi..

Tak tau la..tapi buat Baya ni aku nasihatkan berhati-hati la..

Cuba tanya Azad tu tengok pasai ex-girlfriend dia selama 8 tahun yang Azad ni tinggalkan untuk berkapel dengan hang (kebetulan aku dapat tau Azad ni break ngan ex dia, timeline yang sama dengan yang tertulih dalam blog mamat tadi ni)..

Pasai aku tau Azad ni..Hantu skit..aku pon macam tak suka sangat..besa aku suka orang sama-sama Kedah ni..tapi dengan Azad ni aku macam “Teloq tesepit ka mamat ni”..

Buat mamat yang tulih blog tu..aku lupa nama..kalau Baya tu baik dia takkan suka ngan Azad ni..Tapi kalau dia dah tau Azad tu macam mana tapi dia nak gak kat Azad tu aku nasihatkan, She’s not worth it..

Hang cari lain la..

Selamat Berposa y’all..

Aku rasa nak pelempang budak-budak yang buat ni..

Terima Kasih kerana menghiburkan aku

Selamat berpuasa semua saudara..

Al-fatihah to the late Yasmin Ahmad..

A very short movie but with a very deep message..

Life is not just about happy thoughts. It’s the bitterness that makes us wiser.

Kelakar macam pakar…

Istimewa dari director-director filem Malaysia..

Bukan macam cerita-cerita filem biasa yang tak berkualiti tapi boleh keluar wayang..Quality baik punya